Na zamówienie, oczekujemy na dostawę do magazynu czerwiec 2024
Darmowa dostawa do Polska
Opis (automatyczne tłumaczenie ze strony www.nordicnest.com)
Z nożem santoku Kai z serii Shun Premier Tim Mälzer jesteś gotowy do podjęcia większości zadań w kuchni. Wysokie, lekko zakrzywione ostrze o długości 18 cm jest idealne do krojenia i siekania warzyw, jak również mięsa. Rękojeść, wykonana z laminowanego brązowego orzecha Pakka, ma piękne i błyszczące wykończenie. Nóż ma rdzeń wykonany z wysokiej jakości stali VG-10 i 32 warstwy stali damasceńskiej z młotkowaną powierzchnią, co czyni go bardzo atrakcyjnym i wszechstronnym nożem.
MateriałArkusz
Stal nierdzewna
Podpora
Materiał: Drewno - żywica, orzech włoski
Wkończenie: Laminowane
Pielęgnacja i czyszczeniePo każdym użyciu naostrz ostrze za pomocą ostrzałki. Nie nadaje się do mycia w zmywarce, może to bowiem doprowadzić do uszkodzenia noża, jak i zmywarki. Myj ręcznie natychmiast po użyciu i delikatnie wytrzyj ostrze noża miękką szmatką. Nie czekaj z czyszczeniem noża, ponieważ kwasy zawarte w resztkach jedzenia mogą zniszczyć ostrze. Nigdy nie pozostawiaj noża mokrego, ponieważ może zacząć rdzewieć. Przechowuj ostrza w bloku na noże lub na pasku magnetycznym.
Używać tylko z deską do krojenia z tworzywa sztucznego lub drewna. Nie używać na szklanej desce do krojenia, patelni lub na talerzu. Unikać krojenia kości lub zamrożonych składników, ponieważ może to spowodowa ć uszkodzenie ostrza.
HRC60
Długość trzonka (cm)12
Długość ostrza (cm)18
Opinie
Brak recenzji tego produktu. Kup produkt i napisz recenzję jako pierwszy.