Opis (automatyczne tłumaczenie ze strony www.nordicnest.com)
Siekaj warzywa i kroj mięso z precyzją, używając noża santoku Kais z serii Wasabi Black. Ostrze jest lekko zakrzywione, wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej i ma 16,5 cm, co czyni go praktycznym nożem do większości celów. Nóż santoku Kais Wasabi Black ma czarną rękojeść wykonaną z mieszanki polipropylenu i proszku bambusowego. Bambus przyczynia się swoimi naturalnymi właściwościami antybakteryjnymi do osiągnięcia dobrej higieny podczas pracy z jedzeniem.
MateriałArkusz
Stal nierdzewna
Podpora
Polipropylen, bambus
Długość trzonka (cm)12.6
Długość ostrza (cm)16,5
Pielęgnacja i czyszczeniePo każdym użyciu naostrz ostrze za pomocą ostrzałki. Nie nadaje się do mycia w zmywarce, może to bowiem doprowadzić do uszkodzenia noża, jak i zmywarki. Myj ręcznie natychmiast po użyciu i delikatnie wytrzyj ostrze noża miękką szmatką. Nie czekaj z czyszczeniem no ża, ponieważ kwasy zawarte w resztkach jedzenia mogą zniszczyć ostrze. Nigdy nie pozostawiaj noża mokrego, ponieważ może zacząć rdzewieć. Przechowuj ostrza w bloku na noże lub na pasku magnetycznym.
Używać tylko z deską do krojenia z tworzywa sztucznego lub drewna. Nie używać na szklanej desce do krojenia, patelni lub na talerzu. Unikać krojenia kości lub zamrożonych składników, ponieważ może to spowodować uszkodzenie ostrza.