Na zamówienie, oczekujemy na dostawę do magazynu maj 2024
Darmowa dostawa do Polska
Opis (automatyczne tłumaczenie ze strony www.nordicnest.com)
Nóż do pomidorów Kai Shun Classic posiada ząbkowane ostrze wykonane z wysokiej jakości stali VG-Max i 32 warstw stali damasceńskiej, a rękojeść jest wykonana z polerowanego laminowanego drewna Pakka. Nóż do pomidorów należy do serii Shun Classic, która dzięki wypukłemu ostrzu i ręcznemu ostrzeniu sprawia, że każdy nóż jest niewiarygodnie ostry. Rękojeść ma tradycyjny japoński kształt "kasztana", co sprawia, że idealnie leży w dłoni i zapewnia optymalne odczucia. Ząbkowane ostrze japońskiego noża jest idealne do krojenia pomidorów i innych warzyw.
Pielęgnacja i czyszczenieUżywać tylko z deską do krojenia z tworzywa sztucznego lub drewna. Nie używać na szklanej desce do krojenia, patelni lub na talerzu. Unikać krojenia kości lub zamrożonych składników, ponieważ może to spowodować uszkodzenie ostrza.
Po każdym użyciu naostrz ostrze za pomocą ostrzałki. Nie nadaje się do mycia w zmywarce, może to bowiem doprowadzić do uszkodzenia noża, jak i zmywarki. Myj ręcznie natychmiast po użyciu i delikatnie wytrzyj ostrze noża miękką szmatką. Nie czekaj z czyszczeniem noża, ponieważ kwasy zawarte w resztkach jedzenia mogą zniszczyć ostrze. Nigdy nie pozostawiaj noża mokrego, ponieważ może zacząć rdzewieć. Przechowuj ostrza w bloku na noże lub na pasku magnetycznym.
HRC61
Szerokość (cm)5,7
Wysokość (cm)2
Długość trzonka (cm)10.4
Długość ostrza (cm)15
Opinie
Brak recenzji tego produktu. Kup produkt i napisz recenzję jako pierwszy.