Na zamówienie, oczekujemy na dostawę do magazynu maj 2024
Darmowa dostawa do Polska
Opis (automatyczne tłumaczenie ze strony www.nordicnest.com)
Biały nóż do chleba Kai Shun Classic jest częścią ekskluzywnej serii noży od Kai i jest doskonałym wyborem zarówno dla profesjonalnych kuchni, jak i ambitnych kucharzy domowych. Dzięki falistemu ostrzu noża wykonanemu ze stali VG-MAX i stali damasceńskiej, łatwo przekroisz chleb o twardej skórce. Japoński nóż do chleba ma rękojeść wykonaną z jasnego laminowanego drewna Pakka, co sprawia, że nóż jest wygodny w użyciu i piękny do podziwiania.
Pielęgnacja i czyszczenieUżywać tylko z deską do krojenia z tworzywa sztucznego lub drewna. Nie używać na szklanej desce do krojenia, patelni lub na talerzu. Unikać krojenia kości lub zamrożonych składników, ponieważ może to spowodować uszkodzenie ostrza.
Po każdym użyciu naostrz ostrze za pomocą ostrzałki. Nie nadaje się do mycia w zmywarce, może to bowiem doprowadzić do uszkodzenia noża, jak i zmywarki. Myj ręcznie natychmiast po użyciu i delikatnie wytrzyj ostrze noża miękką szmatką. Nie czekaj z czyszczeniem noża, ponieważ kwasy zawarte w resztkach jedzenia mogą zniszczyć ostrze. Nigdy nie pozostawiaj noża mokrego, ponieważ może zacząć rdzewieć. Przechowuj ostrza w bloku na noże lub na pasku magnetycznym.
HRC61
Długość trzonka (cm)12.2
Długość ostrza (cm)23
Opinie
Brak recenzji tego produktu. Kup produkt i napisz recenzję jako pierwszy.