Opis (automatyczne tłumaczenie ze strony www.nordicnest.com)
Przedni nóż Kai Shun Nagare ma ostrze wykonane z elastycznej stali VG2 i stali VG10, które zostały nawinięte na 72-warstwową stal Damasceńską, oraz ergonomiczną rękojeść z drewna Pakka. Japoński nóż należy do kolekcji Shun Nagare i doskonale nadaje się do krojenia lub filetowania mięsa.
MateriałArkusz
VG-10 stal, vg-2 stal
Podpora
Drewno - żywica
Kolor trzonkaCzarny
Pielęgnacja i czyszczenieUżywać tylko z deską do krojenia z tworzywa sztucznego lub drewna. Nie używać na szklanej desce do krojenia, patelni lub na talerzu. Unikać krojenia kości lub zamrożonych składników, ponieważ może to spowodować uszkodzenie ostrza.
Po każdym użyciu naostrz ostrze za pomocą ostrzałki. Nie nadaje się do mycia w zmywarce, może to bowiem doprowadzić do uszkodzenia noża, jak i zmywarki. Myj ręcznie natychmiast po użyciu i delikatnie wytrzyj ostrze noża miękką szmatką. Nie czekaj z czyszczeniem noża, ponieważ kwasy zawarte w resztkach jedzenia mogą zniszczyć ostrze. Nigdy nie pozostawiaj no ża mokrego, ponieważ może zacząć rdzewieć. Przechowuj ostrza w bloku na noże lub na pasku magnetycznym.
HRC61
Szerokość (cm)0,84
Wysokość (cm)0,36
Długość trzonka (cm)12.2
Długość ostrza (cm)23
Opinie
Brak recenzji tego produktu. Kup produkt i napisz recenzję jako pierwszy.