Na zamówienie, oczekujemy na dostawę do magazynu grudzień 2023
Darmowa dostawa do Polska
Opis (automatyczne tłumaczenie ze strony www.nordicnest.com)
Nóż do sashimi Kai Wasabi Black - yanagiba z serii Wasabi Black posiada jednostronnie ostrzoną, długą i wąską ostrze z lekkim zakrzywieniem - idealne do precyzyjnego krojenia cienkich plasterków. Nóż ma rękojeść wykonaną z połączenia polipropylenu i proszku bambusowego, co nadaje mu właściwości antybakteryjne. Nóż do sashimi Kai jest szczególnie odpowiedni do przygotowywania sashimi czyli krojonej surowej ryby, ale jest również doskonałym nożem do krojenia dużych kawałków mięsa i podobnych wilgotnych produktów.
MateriałArkusz
Stal nierdzewna
Podpora
Bambus, polipropylen
Długość trzonka (cm)12.6
Długość ostrza (cm)21
Pielęgnacja i czyszczeniePo każdym użyciu naostrz ostrze za pomocą ostrzałki. Nie nadaje się do mycia w zmywarce, może to bowiem doprowadzić do uszkodzenia noża, jak i zmywarki. Myj ręcznie natychmiast po użyciu i delikatnie wytrzyj ostrze noża miękką szmatką. Nie czekaj z czyszczeniem noża, ponieważ kwasy zawarte w resztkach jedzenia mogą zniszczyć ostrze. Nigdy nie pozostawiaj noża mokrego, ponieważ może zacząć rdzewieć. Przechowuj ostrza w bloku na noże lub na pasku magnetycznym.
Używać tylko z deską do krojenia z tworzywa sztucznego lub drewna. Nie używać na szklanej desce do krojenia, patelni lub na talerzu. Unikać krojenia kości lub zamrożonych składników, ponieważ może to spowodować uszkodzenie ostrza.
HRC58
Opinie
Brak recenzji tego produktu. Kup produkt i napisz recenzję jako pierwszy.