Opis (automatyczne tłumaczenie ze strony www.nordicnest.com)
Niech sprasowane bochenki chleba i nierówne kromki staną się przeszłością. Nóż do chleba Kai ma ząbkowane ostrze, które przecina chleb z precyzją i zapewnia idealne kromki za każdym razem. Ostrze jest wykonane ze stali nierdzewnej o wysokiej zawartości węgla, o długości 23 cm. Rękojeść posiada naturalne właściwości antybakteryjne dzięki połączeniu polipropylenu i proszku bambusowego. Nóż jest częścią serii Wasabi Black od japońskiego producenta Kai, znanego z dobrej jakości, trwałości, funkcjonalności i ostrości.
MateriałArkusz
Stal nierdzewna
Podpora
Polipropylen, bambus
Pielęgnacja i czyszczeniePo każdym użyciu naostrz ostrze za pomocą ostrzałki. Nie nadaje się do mycia w zmywarce, może to bowiem doprowadzić do uszkodzenia noża, jak i zmywarki. Myj ręcznie natychmiast po użyciu i delikatnie wytrzyj ostrze noża miękką szmatką. Nie czekaj z czyszczeniem noża, ponieważ kwasy zawarte w resztkach jedzenia mogą zniszczyć ostrze. Nigdy nie pozostawiaj noża mokrego, ponieważ może zacząć rdzewieć. Przechowuj ostrza w bloku na noże lub na pasku magnetycznym.
Używać tylko z deską do krojenia z tworzywa sztucznego lub drewna. Nie używać na szklanej desce do krojenia, patelni lub na talerzu. Unikać krojenia kości lub zamrożonych składników, ponieważ może to spowodować uszkodzenie ostrza.
HRC58
Długość trzonka (cm)12.6
Długość ostrza (cm)23
Opinie
Brak recenzji tego produktu. Kup produkt i napisz recenzję jako pierwszy.