Na zamówienie, oczekujemy na dostawę do magazynu grudzień 2023
Darmowa dostawa do Polska
Opis (automatyczne tłumaczenie ze strony www.nordicnest.com)
Krojenie i filetowanie mięsa i ryb z łatwością. Krojenie i filetowanie mięsa i ryb pięknie i precyzyjnie dzięki japońskiemu nożowi do filetowania Kai z serii Wasabi Black. Kai, z ponad 100-letnim doświadczeniem w branży, jest znane z wysokiej jakości. Nóż do filetowania ma 18 cm długie, elastyczne ostrze wykonane ze stali nierdzewnej o wysokiej zawartości węgla. Czarny uchwyt noża jest wykonany z połączenia polipropylenu i proszku bambusowego, a dzięki naturalnym właściwościom antybakteryjnym bambusa, pomaga utrzymać optymalną higienę w kuchni.
MateriałArkusz
Stal nierdzewna
Podpora
Polipropylen, bambus
Długość trzonka (cm)12.6
Długość ostrza (cm)18
Pielęgnacja i czyszczeniePo każdym użyciu naostrz ostrze za pomocą ostrzałki. Nie nadaje się do mycia w zmywarce, może to bowiem doprowadzić do uszkodzenia noża, jak i zmywarki. Myj ręcznie natychmiast po użyciu i delikatnie wytrzyj ostrze noża miękką szmatką. Nie czekaj z czyszczeniem noża, ponieważ kwasy zawarte w resztkach jedzenia mogą zniszczyć ostrze. Nigdy nie pozostawiaj noża mokrego, ponieważ może zacząć rdzewieć. Przechowuj ostrza w bloku na noże lub na pasku magnetycznym.
Używać tylko z deską do krojenia z tworzywa sztucznego lub drewna. Nie używać na szklanej desce do krojenia, patelni lub na talerzu. Unikać krojenia kości lub zamrożonych składników, ponieważ może to spowodować uszkodzenie ostrza.
HRC58
Opinie
Brak recenzji tego produktu. Kup produkt i napisz recenzję jako pierwszy.