Na zamówienie, oczekujemy na dostawę do magazynu maj 2024
Darmowa dostawa do Polska
Opis (automatyczne tłumaczenie ze strony www.nordicnest.com)
Nóż do obierania Kai Shun Classic ma ostrze wykonane z wysokiej jakości stali VG-MAX i 32 warstw stali damasceńskiej, a rękojeść z laminowanego drewna Pakka. Nóż do obierania należy do serii Shun Classic, gdzie wypukłe ostrze, połączone z ręcznym ostrzeniem, nadaje każdemu nożowi nieporównywalną ostrość, która pozwala przecinać nawet najtwardsze materiały. Mały japoński nóż jest idealny do obierania i krojenia małych warzyw lub owoców i może być używany zarówno przez ambitnych kucharzy domowych, jak i profesjonalistów.
Pielęgnacja i czyszczenieUżywać tylko z deską do krojenia z tworzywa sztucznego lub drewna. Nie używać na szklanej desce do krojenia, patelni lub na talerzu. Unikać krojenia kości lub zamrożonych składników, ponieważ może to spowodować uszkodzenie ostrza.
Po każdym użyciu naostrz ostrze za pomocą ostrzałki. Nie nadaje się do mycia w zmywarce, może to bowiem doprowadzić do uszkodzenia noża, jak i zmywarki. Myj ręcznie natychmiast po użyciu i delikatnie wytrzyj ostrze noża miękką szmatką. Nie czekaj z czyszczeniem noża, ponieważ kwasy zawarte w resztkach jedzenia mogą zniszczyć ostrze. Nigdy nie pozostawiaj noża mokrego, ponieważ może zacząć rdzewieć. Przechowuj ostrza w bloku na noże lub na pasku magnetycznym.
HRC61
Szerokość (cm)5,7
Wysokość (cm)2
Długość trzonka (cm)10.4
Długość ostrza (cm)9
Opinie
Brak recenzji tego produktu. Kup produkt i napisz recenzję jako pierwszy.