Na zamówienie, oczekujemy na dostawę do magazynu kwiecień 2024
Darmowa dostawa do Polska
Opis (automatyczne tłumaczenie ze strony www.nordicnest.com)
Uniwersalny nóż Kai Shun Classic White ma ostrze wykonane z wysokiej jakości stali VG-MAX o 32-warstwowej strukturze damasceńskiej oraz rękojeść z jasnego laminowanego drewna Pakka. Nóż uniwersalny należy do serii Shun Classic White i może być używany do krojenia zarówno warzyw i mięsa, jak i serów. Nóż ten doskonale zastępuje nóż kuchenny i jest wystarczająco poręczny, aby najpierw obrać cebulę w dłoni, a następnie pokroić ją w krótkim czasie.
Pielęgnacja i czyszczenieUżywać tylko z deską do krojenia z tworzywa sztucznego lub drewna. Nie używać na szklanej desce do krojenia, patelni lub na talerzu. Unikać krojenia kości lub zamrożonych składników, ponieważ może to spowodować uszkodzenie ostrza.
Po każdym użyciu naostrz ostrze za pomocą ostrzałki. Nie nadaje się do mycia w zmywarce, może to bowiem doprowadzić do uszkodzenia noża, jak i zmywarki. Myj ręcznie natychmiast po użyciu i delikatnie wytrzyj ostrze noża miękką szmatką. Nie czekaj z czyszczeniem noża, ponieważ kwasy zawarte w resztkach jedzenia mogą zniszczyć ostrze. Nigdy nie pozostawiaj noża mokrego, ponieważ może zacząć rdzewieć. Przechowuj ostrza w bloku na noże lub na pasku magnetycznym.
HRC61
Długość trzonka (cm)10.4
Długość ostrza (cm)15
Opinie
Brak recenzji tego produktu. Kup produkt i napisz recenzję jako pierwszy.