Na zamówienie, oczekujemy na dostawę do magazynu grudzień 2023
Darmowa dostawa do Polska
Opis (automatyczne tłumaczenie ze strony www.nordicnest.com)
Nóż Santoku z wysokiej jakości serii Shun Classic, produkowany przez japońską firmę Kai. Oliwkowo szlifowane ostrze o długości 18 cm posiada rdzeń ze stali wysokiej jakości oraz efektowną stal damasceńską po bokach, charakteryzującą się rzadką ostrością, idealną zarówno do użytku domowego, jak i w miejscu pracy. Oliwkowe szlifowanie ostrza oznacza, że jedzenie łatwiej odchodzi od ostrza. Rękojeść ma ergonomiczny kształt i jest wykonana z laminowanego drewna pakowego - które zostało wypolerowane do pięknego wykończenia. Doskonały uniwersalny nóż do warzyw i mięsa.
MateriałArkusz
Stal nierdzewna
Podpora
Materiał: Drewno - żywica
Wkończenie: Laminowane
Długość trzonka (cm)12.2
Długość ostrza (cm)18
Pielęgnacja i czyszczeniePo każdym użyciu naostrz ostrze za pomocą ostrzałki. Nie nadaje się do mycia w zmywarce, może to bowiem doprowadzić do uszkodzenia noża, jak i zmywarki. Myj ręcznie natychmiast po użyciu i delikatnie wytrzyj ostrze noża miękką szmatką. Nie czekaj z czyszczeniem noża, ponieważ kwasy zawarte w resztkach jedzenia mogą zniszczyć ostrze. Nigdy nie pozostawiaj noża mokrego, ponieważ może zacząć rdzewieć. Przechowuj ostrza w bloku na noże lub na pasku magnetycznym.
Używać tylko z deską do krojenia z tworzywa sztucznego lub drewna. Nie używać na szklanej desce do krojenia, patelni lub na talerzu. Unikać krojenia kości lub zamrożonych składników, ponieważ może to spowodować uszkodzenie ostrza.
HRC61
Opinie
Brak recenzji tego produktu. Kup produkt i napisz recenzję jako pierwszy.