Na zamówienie, oczekujemy na dostawę do magazynu grudzień 2023
Darmowa dostawa do Polska
Opis (automatyczne tłumaczenie ze strony www.nordicnest.com)
Nóż kuchenny japońskiej marki Kai o długości 20 cm to wszechstronny nóż o wielu zastosowaniach. Zakrzywione ostrze, z rdzeniem z wysokiej jakości stali VG-MAX i pięknie wzorowanej stali damasceńskiej, jest doskonałe do przygotowywania zarówno warzyw, jak i mięsa. Dzięki wypukłemu ostrzu i ręcznemu ostrzeniu noży Shun, mają one nieporównywalną ostrość. Rękojeść, wykonana z laminowanego drewna Pakka, jest ergonomicznie zaprojektowana i dobrze leży w dłoni. Nóż kuchenny jest częścią ekskluzywnej serii Shun Classic od japońskiego producenta noży Kai.
MateriałArkusz
Stal nierdzewna
Podpora
Materiał: Drewno - żywica
Wkończenie: Laminowane
Długość trzonka (cm)11.2
Długość ostrza (cm)15
Pielęgnacja i czyszczeniePo każdym użyciu naostrz ostrze za pomocą ostrzałki. Nie nadaje się do mycia w zmywarce, może to bowiem doprowadzić do uszkodzenia noża, jak i zmywarki. Myj ręcznie natychmiast po użyciu i delikatnie wytrzyj ostrze noża miękką szmatką. Nie czekaj z czyszczeniem noża, ponieważ kwasy zawarte w resztkach jedzenia mogą zniszczyć ostrze. Nigdy nie pozostawiaj noża mokrego, ponieważ może zacząć rdzewieć. Przechowuj ostrza w bloku na noże lub na pasku magnetycznym.