Na zamówienie, oczekujemy na dostawę do magazynu maj 2024
Darmowa dostawa do Polska
Opis (automatyczne tłumaczenie ze strony www.nordicnest.com)
Nóż kuchenny Kai Shun Classic White ma ostrze wykonane z wysokiej jakości stali VG-MAX i 32 warstw stali damasceńskiej, a rękojeść wykonana jest z laminowanego jasnego drewna Pakka. Ten japoński nóż z długim ostrzem jest idealny do krojenia, cięcia i siekania praktycznie wszystkiego w kuchni. Nóż kuchenny od Kai jest odpowiedni zarówno dla amatorów gotowania, jak i profesjonalistów.
Pielęgnacja i czyszczenieUżywać tylko z deską do krojenia z tworzywa sztucznego lub drewna. Nie używać na szklanej desce do krojenia, patelni lub na talerzu. Unikać krojenia kości lub zamrożonych składników, ponieważ może to spowodować uszkodzenie ostrza.
Po każdym użyciu naostrz ostrze za pomocą ostrzałki. Nie nadaje się do mycia w zmywarce, może to bowiem doprowadzić do uszkodzenia noża, jak i zmywarki. Myj ręcznie natychmiast po użyciu i delikatnie wytrzyj ostrze noża miękką szmatką. Nie czekaj z czyszczeniem noża, ponieważ kwasy zawarte w resztkach jedzenia mogą zniszczyć ostrze. Nigdy nie pozostawiaj noża mokrego, ponieważ może zacząć rdzewieć. Przechowuj ostrza w bloku na noże lub na pasku magnetycznym.
HRC61
Długość trzonka (cm)12.2
Długość ostrza (cm)20
Opinie
Brak recenzji tego produktu. Kup produkt i napisz recenzję jako pierwszy.